En sommareftermiddag hos Karl Fredrik på Eklaholm



Vårt besök hos Karl Fredrik på Eklaholm blev en härlig eftermiddag, fylld av inspiration! Butiken och plantskolan, som ligger utanför den charmiga byn Löderup på södra Österlen, är ett perfekt utflyktsmål för alla som älskar inredning, växter, blommor, trädgårdsprylar och delikatesser. Här kan man lätt spendera flera timmar med att beundra alla de fina miljöerna och inspireras av noggrant utvalda, vackra saker.




Plantskola och trädgårdsdekorationer

Vid entrén till Eklaholm möts du av en gård fylld av växter, trädgårdsdekorationer och alla tänkbara, udda och underbara saker, som en engelsk telefonkiosk, en stor växttunnel och ett badkar fyllt av flytande blommor. Vi spenderade en lång stund med att utforska plantskolan, och välja ut både växter till krukorna på balkongen och ett fint fågelbad, som vi handlade med oss hem på vägen ut.



Stor butik och inspirerande miljöer

Från plantskolan gick vi vidare till den välfyllda butiken, som har ett fantastiskt utbud av inredningsdetaljer, köksprylar, textilier, prydnadsföremål, presenter och delikatesser. Vi blev särskilt förtjusta i de vackra bordsdukarna och den fina keramiken. Har du inte redan Karl-Fredriks fina böcker om odling och blommor, så hittar du även dessa på hyllorna.

Butiken på Eklaholm är inte bara shopping, utan också en plats för inspiration. Varje hörna av butiken och innergården är noggrant arrangerade för att skapa en harmonisk och inbjudande atmosfär. Det är verkligen en fröjd för ögat att se allt det vackra!

Karl Fredrik Gustafsson och hans sambo Petter Kjellén har skapat en plats som verkligen speglar deras passion för inredning, växter och livsnjutning. Paret är kända från TV-programmet "Karl Fredrik på Österlen", där de delar med sig av sitt liv på gården och sina kreativa projekt. Deras kärlek till det de gör är tydlig i varje detalj på Eklaholm, från de vackra växterna till de noggrant utvalda inredningsföremålen.  Vi lämnade Eklaholm med massor av nya idéer att ta med oss hem, och ser redan fram emot vårt nästa besök!

Löderup och södra Österlen

Löderup är en liten by belägen på södra Österlen, en region känd för sin natursköna skönhet och charmiga byar. Här möts land och hav, och området erbjuder en mängd olika aktiviteter och sevärdheter. Från de vackra stränderna vid Sandhammaren till de pittoreska byarna med sina små butiker och kaféer, finns det något för alla att njuta av. Södra Österlen är också känt för sina många konstnärer och hantverkare, och det är lätt att förstå varför så många dras till denna vackra del av Sverige. Det är en plats där man verkligen kan koppla av och njuta av livet i en lugn och fridfull miljö.