Åhus runt - en lättvandrad slinga längs Skåneleden


Letar du en fin rundslinga, som dessutom är lätta att vandra? Då tipsar vi om Skåneleden SL6 runt Åhus! Rundslingan på totalt 17 km tar dig med på en tur längs havet, genom tallskog och över öppna betesmarker, samt längs ån inne i Åhus pittoreska centrum. 

Vi utgick från Täppetstranden, där det finns bra parkeringsmöjligheter, och följde stranden förbi campingplatsen First Camp Åhus, där slingan svänger av mot naturreservatet Horna fure. Vi korsade både järnvägen och väg 118 mot Kristianstad, och kom till Horna sandar och Sånnarnas naturreservat. Här vandrar du relativt nära villaområden, men ändå med en känsla av att befinna dig ute i naturen. 


Den sista delen av vandringen, som tar dig genom Åhus centrum, kan du egentligen gå precis som du vill, men vill du följa Skåneleden går du först längs Krokiga gatan och Companiegatan till Åhus torg, där du svänger av mot Skeppsbron och hamnen vid Helgeåns mynning. Vill du bara gå en del av sträckan är det också lätt att ta en genväg tvärs genom staden, tillbaka till din utgångspunkt.  

En mycket trevlig tur, med stor variation i de landskap och vyer du får uppleva! 


Vill du se mera av Åhus, eller kanske hela Skåne? 

Här hittar du Skånes största sevärdheter och besöksmål, och 15 saker att se och göra i Åhus!