Leta i den här bloggen

SOCIAL MEDIA

Österlen lyser hos Karl-Fredrik på Eklaholm

lördag 4 november 2023


Karl-Fredrik på Österlen har skapat en mysig ny tradition under det Österlen lyser, nämligen det fantastiska pumpatornet! Ute på Eklaholm får besökarna skära egna pumpalyktor, som sedan placeras i ett högt torn och tänds på kvällen. Magiskt vackert, tycker vi! 

På Eklaholm kan du också strosa runt i trädgården och den stora, härliga butiken. Här hittar du ett ett stort sortiment av fina prylar, bruksföremål och godsaker att köpa med sig hem, men också ett överflöd av vackra miljöer att inspireras av, till tonerna av stämningsfull musik. 


Om Österlen lyser

Österlen Lyser är ett stämningsfullt evenemang, som hålls en helg i början av november varje år. De här dagarna håller företagarna på Österlen öppet till långt in på kvällen, och tillsammans skapar de en vackert upplyst helg i höstmörkret. Centrum för festligheterna är den ort som väljs ut till "årets ljusby", där invigningstal, framträdanden och shower hålls. Gallerier, ateljéer och butiker välkomnar besökare med inbjudande belysning, caféerna och restaurangerna serverar godsaker som passar årstiden, och många av samhällena är vackert dekorerade med pumpor, höstblommor och marschaller som lyser upp vägar och torg. Läs mer och se programmet här!


Vill du se mera av Österlen, eller kanske hela Skåne? 

Här hittar du Skånes största sevärdheter och besöksmål, och 40 saker att se och göra på Österlen!